Irak

Tisdag morgon den 10 juni 2014 slogs omvärlden av våldsrapporteringen om att Mosul i Irak har intagits av den extremistiska gruppen Islamiska staten (IS) i Irak. Ca 200 000 assyrier har tvingats fly för sina liv. Många har flytt endast iförda de kläder de har på sig och få vågar riskera att försöka ta sig tillbaka till sina hus. Grundläggande förnödenheter och behove kvarstår så länge flyktingarna inte kan åka tillbaka till sina hem.

Assyrier Utan Gränser har sedan 2014 bistått med bland annat mat- och hygienartiklar, madrasser, kuddar, filtar, gasolflaskor m.m. Hittills har vi tillsammans lyckats hjälpa och rädda tiotusentals assyriska familjer som har flytt till Nineveh-slätten i Irak, ett område där många assyrier har sökt skydd. Assyrier Utan Gränser samarbetar med Assyrian Aid Society in Iraq (AAS-I), som hjälper till att implementera de humanitära hjälpinsatserna.

Exakt ett år senare har Assyrier Utan Gränser startat ett långsiktigt projekt för flyktingarna med hjälp till ett liv i hälsa! Läs mer om medicinprojektet – https://assyrierutangranser.se/ge-flyktingarna-chansen-till-ett-liv-i-halsa-stod-assyrier-utan-gransers-lakarhjalp/.

Flyktingkatastrofen i Mellanöstern är vår tids stora humanitära tragedi – visa din solidaritet med den etniska rensningens offer och ge dem chansen till ett liv i hälsa genom att stödja Assyrier Utan Gränser.


Tillsammans gör vi skillnad och vi måste fortsätta att göra skillnad genom att hjälpa assyrierna i sina ursprungsländer att ha fortsatt fristad. Din gåva är viktigare än någonsin! Klicka här för ge en gåva.

Och för att lära dig mer om våra projekt, följ vår projekt-kategori i nyhetsflödet.

Det sker nu, förändra liv!

Assyrier Utan Gränser

Bilderna är tagna från Assyrier Utan Gränsers Irak-resa. Fotograf: Assyrier Utan Gränser/Izla Photography

Translate »