Libanon

Assyrier Utan Gränser jobbar för att främja skolgången för assyriska flyktingbarn i Libanon. Kriget i Syrien har satt många barriärer, inte minst för assyriska flyktingbarns skolgång. Familjerna som flyr har förlorat nästan allt de äger och många barn är traumatiserade efter sina upplevelser. En utbildning är möjligtvis det enda stabila som erbjuds i det främmande land de anländer till.
Skolan blir en trygg plats för utveckling och stimulans. Den blir en plats som möjliggör social samvaro och integration. Och en plats för barn att få vara barn.
En gåva på 100 kr ger ett assyriskt flyktingbarn att få ta del av skolgången i Libanon. Eleven får då en skoluniform att kunna gå till skolan med, en smörgås att ha som lunch varje skoldag och material för att kunna följa skolgången.
Tveka inte att ge assyriska barn en bättre framtid!


Tillsammans gör vi skillnad och vi måste fortsätta att göra skillnad genom att hjälpa flyktingbarnen! Klicka här för att ge en gåva.

Och för att lära dig mer om våra projekt, följ vår projekt-kategori i nyhetsflödet.

Det sker nu, förändra liv!

Assyrier Utan Gränser

Bilderna är tagna från Assyrier Utan Gränsers Irak-resa samt fotografens egna resa till Turkiet. Fotograf: Izla Photography

Translate »