Stöd oss som som företag/förening/organisation

Assyrier Utan Gränser är helt beroende av bidrag från privata sektorn. Genom att skänka en gåva hjälper ni och ert företag Assyrier Utan Gränser att ge fler assyrier i sina ursprungsländer en bättre vardag. Tillsammans kan vi hjälpa utsatta assyrier (även kallade syrianer och kaldéer) och även det minsta bidraget gör stor skillnad.

Ni har flera bidragsalternativ att välja mellan, här hittar ni det som passar er bäst.

Aktieutdelning

I Sverige har man sedan 2006 möjlighet att skänka sin aktieutdelning till en ideell förening och behöver därmed inte betala kapitalskatt på summan. Ni vinner på det och de utsatta assyrierna vinner på det, win-win.

Hur går man tillväga?

Beroende på hur man äger sina aktier – via depå eller via ett direktregistrerat VP-konto hos VPC, doneras aktieutdelningen på olika sätt.

Hur blir det med deklarationen?

Eftersom att du aldrig disponerat utdelningen behöver du heller inte redovisa eller göra några avdrag i deklarationen.

Hur mycket kan man skänka?

Du kan välja att skänka hur mycket du vill. Du kan också välja att skänka bara en del av aktieutdelningen.

När måste man skänka utdelningen?

Rätten till utdelning måste avsägas innan bolagsstämman. Det kan ta tid för banken att administrera ditt beslut, därför bör du vara ute i god tid innan stämman. De flesta bolag håller stämma i april, men kontrollera det med det aktuella företaget.

Vem kan du skänka till?

För att slippa betala kapitalskatt på aktieutdelningen är det endast icke-skattepliktiga föreningar som kan ta emot din gåva. Assyrier Utan Gränser är en ideell icke-skattepliktig förening.

Vill du veta mer?

Mer information om aktieutdelning finns på Skatteverkets hemsida eller på Skatteupplysningen: 0771- 567 567. Har du praktiska frågor vända dig till din bank. Du kan också läsa mer om hur man går tillväga i Frivilligoranisationernas Insamlingsråd (FRII): frågor & svar. Vårt organisationsnummer är 802436-5481. Du kan ange vårt plus- eller bankgiro för överföring av utdelningen: Plusgiro 90 01 21-5 eller Bankgiro 900-1215.

Våra Företagsvänner

Välkommen att kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Företag (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande