”Telefonlinjerna fungerar inte, vi har varken el, vatten eller gas. Hur ska vi klara oss igenom ännu en vinter utan värme eller fungerande kylar och ugnar?”

Inbördeskriget i Syrien har nu pågått i flera år där många utländska och inhemska krafter som försvårar livet för assyrierna i Syrien. Många är vi som har läst om hemska förhållandet på nyheterna, eller hört släktingar, vänner och bekanta beklaga om sin hårda tillvaro i Syrien. Därför är assyrierna i Syrien i stort behov av vår hjälp.

Assyrier Utan Gränser viktigaste mål är att bistå assyrierna i sina ursprungsländer att överleva trots våldet och hoten de utsätts för.

I ett projekt som påbörjades år 2013 har vi lyckats bidra till byggnationen av tre brunnar, installera en elgenerator som än idag förser minst 100 hushåll med el och gasflaskor för matlagning. Vi har även försett hushåll och familjer med värmeaggregat, utdelning av vinterkläder till barn samt utdelning av grundläggande hälso- och hygienartiklar till tusentals familjer i Syrien.

Under år 2015 bidrog vi med mat- och hygienartiklar till tusentals familjer som tvingades fly från ett 30-tal byar utmed Khabourfloden. Liknanden utdelningar har gjorts i juni 2015 då många tvingades fly från Hassakeh stad. Vidare har vi under år 2017 haft projekt som utdelning av skolmaterial och julklappsutdelning till barn i Qamishli.

För närvarande sker det dock inga projekt i Syrien med anledning av sanktioner. Vi håller oss uppdaterade för läget och så snart sanktionerna upphävs kommer vi återuppta våra projekt i Syrien.