”Telefonlinjerna fungerar inte, vi har varken el, vatten eller gas. Hur ska vi klara oss igenom ännu en vinter utan värme eller fungerande kylar och ugnar?”

Kriget i Syrien har nu pågått i flera år där många utländska och inhemska krafter som försvårar livet för assyrierna i Syrien. Många är vi som har läst om hemska omständigheter på nyheterna, eller hört släktingar, vänner och bekanta beklaga om sin nya hårda vardag i Syrien. En vardag som inte får förbli.

Assyrier Utan Gränser har två huvudsakliga mål; det ena är att bistå assyrier i sina ursprungsländer att ta den plats de har rätt till i samhället, att överleva trots det systematiska våldet som de utsätts för och den oacceptabla utvandringen de tvingas till, samt att vara en organisation som gör skillnad för assyrierna på ett kvalitativt och långsiktigt sätt.

Sedan år 2013 har vi lyckats bidra till byggnationen av tre brunnar, installera en elgenerator som än idag förser minst 100 hushåll med el och gasflaskor för matlagning. Vi har även försett hushåll och familjer med värmeaggregat, utdelning av vinterkläder till barn samt utdelning av grundläggande hälso- och hygienartiklar till tusentals familjer i Syrien.

Under år 2015 bidrog vi med mat- och hygienartiklar till tusentals familjer som tvingades fly från ett 30-tal byar utmed Khabourfloden. Liknanden utdelningar har gjorts i juni 2015 då många tvingades fly från Hassakeh stad. Vidare har vi under år 2017 haft projekt som skolmaterialutdelning och julklappsutdelning till barn i Qamishli.