Syrien

“Telefonlinjerna fungerar inte, vi har varken el, vatten eller gas. Hur ska vi klara oss igenom ännu en vinter utan värme eller fungerande kylar och ugnar?”

Kriget i Syrien har nu pågått i flera år och är nu ett fullskaligt inbördeskrig med många utländska och inhemska krafter (t.ex. Islamiska staten) som försvårar livet för assyrierna i Syrien. Många är vi som har läst om hemska omständigheter på nyheterna, eller hört släktingar, vänner och bekanta beklaga om sin nya hårda vardag i Syrien. En vardag som inte får förbli. En vardag som under inga omständigheter får ta hoppet ifrån assyrierna. Du, tillsammans med Assyrier Utan Gränser, kan skänka hopp direkt till assyrierna i Syrien.

Assyrier Utan Gränser har två huvudsakliga mål; det ena är att bistå assyrier i sina ursprungsländer att ta den plats de har rätt till i samhället, att överleva trots det systematiska våldet som de utsätts för och den oacceptabla utvandringen de tvingas till, samt att vara en organisation som gör skillnad för assyrierna på ett kvalitativt och långsiktigt sätt. Trots att verkligheten är svår för många assyrier i olika delar av Mellanöstern så vill vi garantera att du bidrar till att göra livet bättre för en del av dem. Du som givare ska veta att din hjälp spelar roll och den gör skillnad. Några insatser som vi har kunnat nå ut till assyrierna i Syrien de senaste åren framgår av nedan.

År 2013 lyckades vi bidra till byggnationen av tre brunnar, installera en elgenerator som än idag förser minst 100 hushåll med el och gasflaskor för matlagning.

År 2014 lyckades vi bidra till värmeaggregat, utdelning av vinterkläder till barn samt utdelning av grundläggande hälso- och hygienartiklar till tusentals familjer i Syrien.

År 2015 lyckades vi bidra med mat- och hygienartiklar till tusentals familjer som tvingades fly från ett 30-tal byar utmed Khabourfloden. Liknanden utdelningar har gjorts i juni då många tvingades fly från Hassakeh stad.


Tillsammans gör vi skillnad och vi måste fortsätta att göra skillnad genom att hjälpa assyrierna i det krigsdrabbade Syrien. Just nu är din gåva viktigare än någonsin. Klicka här för att ge en gåva.

Och för att lära dig mer om våra projekt, följ vår projekt-kategori i nyhetsflödet.

Det sker nu, förändra liv!

Assyrier Utan Gränser

Bilderna är tagna från det ena julprojektet i Syrien där vi delade ut vinterkläder till barnen och hälso- och hygienartiklar.

Translate »