Entreprenörsmammans hemförsäljning blev generöst bidrag till flyktingbarnen

Sandy Aksoy i Linköping, affärskvinna och entreprenör men också småbarnsmor med hjärta för barnen, bestämde i början av året att hon måste göra någonting för att hjälpa assyriska (även kallade syrianska och kaldeiska) barn på flykt undan krigen i Syrien och Irak.

Sandy hade snart hittat en kreativ lösning. Hon köpte upp ett stort parti trevliga pottor för barnen från ”Lundmyr Of Sweden” märkta med ”Älskling” och ”Gullunge” och bestämde att HELA försäljningspriset på 50 kronor per potta skulle gå till Assyrier Utan Gränsers hjälparbete bland flyktingarna i ursprungsländerna.

Idén var inte bara mycket generös. Som många köpare också har påpekat kändes det extra fint att låta den trevliga presenten till de egna barnen här hemma samtidigt bli en viktig gåva till barnen i flyktinglägren – en symboliskt viktig gåva och en uppskattad gest men också ett viktigt praktiskt bidrag till hjälparbetet, där varje krona räknas.

Med hundraprocentig hängivenhet för uppgiften och osviklig affärstalang lyckades Sandy sälja fler pottor än någon kunnat föreställa sig, samtidigt som hon informerade om Assyrier Utan Gränsers arbete (och samlade in ytterligare gåvor). Sandy har nu fört över ett bidrag på hela 4350 kr, efter att ha sålt 87 pottor – ett fantastiskt fint tillskott och ett imponerade försäljningsresultat!

Sandy, du är ett föredöme och en inspiration som mor, medmänniska och entreprenör – vi ser fram emot dina nya idéer och hoppas att många skall låta sig inspireras av din kreativitet och ditt engagemang, som visar att ingenting är omöjligt!

(Ett fåtal pottor finns kvar till försäljning. För den som är intresserad kan kontakta Sandy via sandyfaraj@hotmail.com eller 0704461146)