Jimmy Durmaz donerade sin signerade matchtröja till Assyrier Utan Gränser

Landslagsmittfältaren Jimmy Durmaz är inte bara en klippa för svenska landslaget och nybliven ligamästare i Grekland med sitt Olympiakos. Det vänsterfotade bollgeniet – en sann förebild för många unga fotbollstalanger – har alltid visat ett gott hjärta och tidigare gått ut med sitt aktiva stöd för Assyrier Utan Gränsers arbete bland flyktingarna i bl.a. Syrien och Irak.

Jimmy har därför beslutat att donera sin signerade matchtröja till Assyrier Utan Gränser, så att den kan auktioneras ut bland sanna fotbollsälskare samtidigt som intäkterna doneras oavkortat till Assyrier Utan Gränsers hjälparbete bland flyktingarna i ursprungsländerna.

Assyrier Utan Gränser är en svensk ideell förening som arbetar för att förbättra tillvaron för assyrierna (även kallade syrianer och kaldéer) i sina ursprungsländer (Syrien, Irak, Iran, Turkiet och Libanon). Assyrier Utan Gränser bedriver en självständig verksamhet och är partipolitiskt och religiöst obundet. Assyrier Utan Gränser är anslutna till Svensk Insamlingskontroll som regelbundet granskar verksamheten och kontrollerar att Assyrier Utan Gränser använder pengarna på rätt sätt.

Auktionen inbringade 1 875 kr och Assyrier Utan Gränser tackar Jimmy Durmaz och den som ropade in tröjan – Simon Hanna – för det som nu blir en fin gåva till behövande.