Assyrier Utan Gränsers volontärer

Assyrier Utan Gränser vill presentera och lyfta fram eldsjälarna – volontärerna – som arbetar för att assyrierna ska ha möjligheten att få leva i fred och bo kvar i sina ursprungsländer. Här är en intervju med volontären Gabriel Keryakos om sitt arbete och engagemang i Assyrier Utan Gränser. 

Berätta kort om dig själv, vad du gör etc.

Till vardags jobbar jag som jurist med specialkompetens inom rättighetsfrågor för personer med funktionshinder. På fritiden är jag volontär åt Assyrier Utan Gränser, tränar på gym, lagar gärna mat och umgås med vänner.

Vad är din roll inom Assyrier Utan Gränser och vilka volontäruppgifter har du hunnit med?

Jag har hittat särskilt intresse i projektet som bedrivs i Istanbul för assyriska flyktingar där projektet går ut på att bedriva en dagverksamhet för de assyriska flyktingarna som har flytt från krigets Syrien. I november 2014 var jag och besökte projektet där jag i första hand fick se hur mycket flyktingarna uppskattar denna dagverksamhet och blev därför mycket nöjd över arbetet som görs. Jag är också involverad i företagssponsring på Assyrier Utan Gränser samt även involverad i ett projekt där specifik hjälp till funktionshindrade assyriska flyktingar förses. Vidare har jag hunnit vara ute på olika informationsuppdrag om Assyrier Utan Gränser.

Hur kom du i kontakt med Assyrier Utan Gränser första gången? Har du tidigare arbetat på liknande sätt med någon annan organisation?

Förutom de släkt och vänner jag har som själva under olika perioder varit volontärer för organisationen blev jag mest inspirerad av en vän som idag är väldigt aktiv i Assyrier Utan Gränser. Han hjälpte mig ta initiativet att bli delaktig.

Vad skulle du vilja säga till andra som funderar på att anmäla sig som volontärer till Assyrier Utan Gränser?

Ni kommer inte ångra er, ni kommer få mer tillbaka än vad ni ger! Alla på Assyrier Utan Gränser är väldigt inbjudande, varma och genuina där alla drivs helhjärtat av att hjälpa utsatta flyktingar till en bättre tillvaro. Sedan är också alla välkomna att engagera sig för Assyrier Utan Gränser vare sig nation eller benämning. Den tid man avsätter till Assyrier Utan Gränser kan handla om någon timma i veckan eller mer än så om man önskar, det är flexibelt på så sätt.