BRÖDER BAKOM GÖTEBORGSKT PUBIMPERIUM SKÄNKER STORDONATION TILLSAMMANS MED SINA ANSTÄLLDA!

Sammansvetsade brödraduon och drivna entreprenörsbegåvningarna Mattias och Andreas Jakob brinner för möten mellan människor och kulturer. En passion som fick dem att tillsammans starta ölstugan Tullen i Göteborg. Det framgångsrika och uppskattade konceptet har nu växt – och bröderna driver för närvarande hela sex ölstugor i hemstaden.

Om fokus för bröderna i deras affärs- och krögarverksamhet ligger på genuina svenska mattraditioner och traditionell svensk öl, brinner de samtidigt för den egna kulturen och kulturarvet. Med en stark övertygelse om andra generationens ansvar för att föra de egna traditionerna vidare och visa solidaritet med assyrierna (även kallade syrianer och kaldéer) i ursprungsländerna, var det en självklarhet för Mattias och Andreas att vilja göra något för flyktingarna.

Idén var lika enkel som genial och generös – alla dricksintäkter från brödernas samtliga ölstugor under en hel kväll skulle skänkas till Assyrier Utan Gränser och Mattias och Andreas skulle sedan matcha donationen. Dricksintäkterna på de populära ölstugorna blev imponerande 25.000 kronor, bröderna Jakob skänkte sedan tillsamman lika mycket.
Totalt gav insamlingskvällen 50.000 kronor som nu skänkts till Assyrier Utan Gränsers hjälparbete bland offren för flyktingkatastrofen.

Mattias och Andreas – med ert engagemang, er entreprenörstalang och er generositet är ni är ett fantastiskt föredöme för assyrierna och hela den unga generationen. Stort tack till både er och era fantastiska anställda, som visar vad man kan åstadkomma med kreativitet, engagemang och vilja!

Nu går utmaningen vidare till andra pub- och restaurangägare med hjärta och affärsbegåvning – är ni villiga att anta utmaningen för flyktingarna och matcha Mattias och Andreas generositet?