Den andra Khabourinsatsen av Assyrier Utan Gränser

För en vecka sedan drabbades assyrierna i Khabour, Syrien, av ISIS terror. Minst 1 200 familjer tvingades fly från sina hem till de närliggande orterna Hassake och Qamishli. På mindre än en vecka tömdes alla assyriska byar i Khabour.

Ett okänt antal assyrier (enligt vissa uppgifter minst 200) har tillfångatagits av ISIS och än idag känner vi inte till dessa assyriers öde. 21 personer från byn Tel Goran hade tagits av ISIS. 19 av dessa släpptes den 1 mars 2015 och befinner sig nu i Hassake, medan en kvinna och hennes barn ännu inte har släppts. De flesta assyriska familjer har fått tak över huvudet i övergivna hus. Hus som tillhör assyriska familjer som har flytt till t.ex. grannländerna Libanon och Turkiet, och även till Sverige.

En del av Assyrier Utan Gränsers julinsamling hade gått till 500 familjer i Khabour för värmeaggregat och gasolflaskor. Utdelningen hade påbörjats då Khabour drabbades av ISIS, varför denna utdelning istället har gått till de assyriska flyktingfamiljerna som fick fly hals över huvud från sina hem. Även om Assyrier Utan Gränser med samarbetspartnerns som en första insats har delat ut värmeaggregaten så är den humanitära krisen enorm då flyktingarna behöver allt – mat, vatten, bränsle för uppvärmning, gasol, hygienartiklar och medicin. Våra samarbetspartners i Syrien – Assyria Foundation for Relief and Development och Syria Mother Youth Union – samt en tredje partner (Christian Civilian Assembly) har ingått ett samarbete med varandra för att kunna möta upp Khabourflyktingarnas behov.

En andra insats med våra samarbetspartners bearbetas. Ett humanpaket till en assyrisk flyktingfamilj från Khabour kostar ca 1 200 kr. I humanpaketet ingår mat, vatten, uppvärmning, gasol för matlagning och hygienartiklar samt mediciner till assyriska flyktingar med kroniska sjukdomar. Den andra insatsen kommer att nå ut till ca 400 assyriska familjer i Hassake och Qamishli.

För att Assyrier Utan Gränser ska kunna nå ut till så många familjer som möjligt behövs det mer hjälp och gåvor. Eftersom det är svårt att veta om och när dessa familjer kan ta sig tillbaka till sina hem kan det humanitära behovet pågå i flera månader och därför är det viktigt att du bli månadsgivare!

Det sker nu, förändra liv!

 


 

Bli månadsgivare genom att direkt via internet anmäla dig

https://assyrierutangranser.se/anmala-er-direkt-via-internet/ eller skriva ut en blankett

https://assyrierutangranser.se/autogiroanmalan/

Minsta månadsbelopp är 50 kr.

 

Du kan även ge enskild gåva genom att sätta in ditt bidrag direkt på PlusGiro: 90 01 21-5 eller Bankgiro: 900-1215

eller via SMS som skickas till 72970 och skriva:

– aug 50 (för att skänka 50 kr)

– aug 100 (för att skänka 100 kr)

– aug 200 (för att skänka 200 kr)

– aug 300 (för att skänka 300 kr)

– aug 400 (för att skänka 400kr)

– aug 500 (för att skänka 500kr)

 

Bilder från utdelningen av gasolflaskor till assyriska flyktingar samt bild på en av de frisläppta assyrierna från Tel Goran och som återförenades med sin familj i Hassake.