En riktigt god jul för barnen i årets fadderby!

På annandagen var förväntningarna höga för alla barnen i byn. Många hade inte sovit på hela natten. Kanske berodde det på alla sötsaker som de ätit under dagen? Kanske berodde det på att de låg och tänkte på vad som skulle ske dagen efter? Ja, vem minns inte de dagarna då man var barn och julen var en förväntansfull tid av glädje och lycka? Då man sov extra tidigt dagen innan juldagen bara för att den skulle komma tidigare! I var annandag jul en särskillt speciell dag för barnen i Qabre Hewore.

Annandag jul anordnades en fest för barnen i byn och grannbyarna. En fest, gick det rykten om, dit självaste jultomten skulle komma. Och det var exakt det som skedde. Hela 600 julklappar blev det tack vare våra bidragsgivare. 600 glada barn som fick njuta av att träffa tomten, få en julklapp, samt ha en alldeles egen fest bara för dem!

Det var en mycket lyckad tillställning och glädjen visste inga gränser. Än idag talar barnen i byn om hur roligt de hade och allt som hände under festen. En av Assyrier Utan Gränsers främsta satsningar är just barnen. Klichéartat som det må låta – men barnen är vår framtid. Kan man få barn att känna sig ihågkomna och älskade, så kan man förhoppningsvis så ett frö i deras hjärtan om att deras kultur, historia och traditioner är av största vikt och någonting att vara stolt över. Gott välbefinnande är den viktigaste nyckeln till en sund framtid för alla barn.

Tack för att Du möjliggjort denna fantastiska tillställning, och hoppas att Du ler lika mycket som vi på Assyrier Utan Gränser gör när Du tittar på foton från annandag jul 2009.