Motorcykelklubb skänker 20 000 kr i gåva till Assyrier Utan Gränser

Inför sitt årliga manifest – “Ride for Seyfo” – den 27 augusti så har Assyrian Riders MC valt att samla in ett större belopp som de valt att skänka till Assyrier Utan Gränser. Gåvan kommer oavkortat gå till behövande assyrier (även kallade syrianer och kaldéer) i sina ursprungsländer.

Kort intervju med Tomas Rhawi från Assyrian Riders:

Vad handlar ert manifest om?

– Detta är tredje året i rad som vi åker denna MC-kortege till minne av dem som drabbades av folkmordet Seyfo år 1915. Det är också ett sätt att uppmärksamma nuläget för utsatta assyrier, som i mångt och mycket påminner om Seyfo.

Varför valde ni just Assyrier Utan Gränser?

– Vi tycker att ni har gjort en fantastisk hjälpinsats i våra hemländer. Många av oss i klubben har följt ert arbete och insatser. Vi har också fått se resultat av ert ideella arbete. För oss är det tryggt att lämna över denna gåva till er. För de som vill uppleva kortegen eller åka med, så startar vi i Kaknästornet i Stockholm kl 11.00 och åker sedan ner till Södertälje för minnesgudstjänst i St. Jakobs Katedralen ca kl. 14.00. Alla är välkomna!

Assyrier Utan Gränser är oerhört tacksamma över denna generösa gåva som kommer göra mycket gott för våra humanitära hjälpinsatser för utsatta assyrier i ursprungsländerna!