STOR DONATION FRÅN UNGA ENTREPRENÖRSTALANGER SOM BRINNER FÖR FLYKTINGARNA

Assyrier Utan Gränser har i dagarna emottagit en mycket generös donation på hela 28.000 kronor från fyra ungdomar med entreprenörsbegåvning, kulinariskt intresse och ett brinnande engagemang för assyrier (även kallade syrianer och kaldeer) på flykt.

Allting började när fyra elever vid Rönninge Gymnasium – Claudia Tezel, Ilona Haffo, Kristina Protic och Sargon Poli – fick i uppgift att starta ett ungdomsföretag (UF) sista året före studenten.

Idén de valde att satsa på var lika enkel som genial – att introducera assyriskt kök och beprövade favoriträtten ’aprach’ för en svensk publik genom försäljning av en speciell maskin för att rulla denna älskade delikatess.

Detta visade sig vara affärsprojektet som hade allt. Inte nog med att själva affärsidén var utmärkt och produkten en uppskattad storsäljare som också ledde till viktiga kulturmöten – viktigast var ändå vad man beslutade att göra med vinsten. ALL vinst skulle gå till Assyrier Utan Gränser och arbetet för förföljda assyrier i hemländerna.

Det är med stor ödmjukhet och tacksamhet som vi på Assyrier Utan Gränser nu från våra unga super-entreprenörer emottagit det totala överskottet från ’Aprach UF’ – imponerande 28.000 kronor!

För den dynamiska kvartetten bakom företaget var det dock en självklarhet att låta vinsten gå tillbaka till flyktingarna i hemländerna, genom Assyrier Utan Gränsers hjälparbete: ”Det som händer i Irak och Syrien är hemskt och oacceptabelt och vi vill göra allt vi kan för att hjälpa vårt folk. Vi valde er organisation då vi kände att ni är pålitliga och vi är säkra att pengarna kommer till rätt användning”.

”Aprach UF”:s framgångar fick snabbt både uppmärksamhet och välförtjänt erkännande. Bland hela 1000 företag vann man 1:a-pris för Stockholms-regionens bästa produkt, 2:a-pris för Stockholms-regionens bästa UF-företag, 2:a-pris för svenskt tillväxtföretag, 2:a-pris för Sveriges bästa produkt och 2:a-pris för Sveriges bästa UF-företag.

Claudia, Ilona, Kristina och Sargon – vi är otroligt stolta över er och ni är ett föredöme för vår ungdom och alla som har ett humanitärt engagemang. TACK FÖR ER ENASTÅENDE GÅVA TILL FLYKTINGARNA!