Ung eldsjäl som ordnade en fotbollsturnering för välgörenhet

Den unga eldsjälen Otavia Yousef anordnade med hjälp av flera frivilliga och sponsorer m.fl. en stor fotbollsturnering i Eskilstuna den 1 november 2014. Assyrier Utan Gränser har nu mottagit gåvan på 41 880 kr från arrangemanget och tackar för den generösa gåvan samt alla sponsorer, spelare m.fl. som gjorde detta möjligt.

Hej Otavia, hur kom du på idén till initiativet?

Idén till eventet kom jag på efter att jag hade pratat med min moster som är i Ankawa, norra Irak. Min moster berättade om den situation som de assyriska flyktingarna från Mosul och andra städer befinner sig i och den hjälp som de behöver. Jag kände jag att jag ville bidra med det lilla jag kan för att försöka förbättra flyktingarnas situation. Jag ville helt enkelt göra något för mitt folk som lider och samtidigt något för ungdomarna här i Sverige. Varje år brukar jag nämligen anordna en kristen fotbollsturnering för att samla kristna ungdomar i Sverige.

Vad var syftet och vilken respons fick ni från deltagare och sponsorer?

Syftet med turneringarna är just att ungdomarna ska komma till insikt och att de framför allt får träffa och lära känna andra kristna ungdomar som kan stärka deras identitet och tro. Och att spela fotboll blir bara punkten över I:t. Så min tanke var då att slå ihop detta och göra en välgörenhetsturnering för de drabbade.

Jag kontaktade Eskilstuna Babylon IF och de älskade idén och sedan körde jag bara på. Ytterligare 13 eldsjälar ställde upp med att hjälpa mig söka sponsorer och få ihop pengar för arrangemanget. Informationen om turneringen sattes upp på facebook och två timmar senare var tureneringen fullbokad. Vi lyckades få hela turneringen sponsrad, dvs. hallen, domarna m.m.

Dagen för välgörenhetsturneringen samlades såväl unga som äldre för att umgås, spela fotboll och ta del av en föreläsning med Charbel Gabro samt en låt av Malek Yacoub “We are nasrani”. Både under och efter turneringen fick vi mycket positiv respons från spelare, föräldrar som var på plats och gav stöd åt ungdomarna och turneringen, utomstående samt radio och tidningar som hyllade eventet. Därmed uppmärksammades det som sker i Mellanöstern. Totalt fick vi ihop ca 42 000 kr.

Varför valde ni att skicka gåvan till just Assyrier Utan Gränser?

Det var en självklarhet att välja Assyrier Utan Gränser och inget som diskuterades sinsemellan.

Några sista ord?

Mina sista ord är nog tack så hemskt mycket till er alla som representerar och jobbar inom Assyrier Utan Gränser! Det ni gör har betydelse! Själva kan vi inte göra mycket men tillsammans kan vi göra något.

Assyrier Utan Gränser vill återigen tacka Otavia och alla andra som gjorde turneringen möjlig. Det arbetas för fullt med humanitär hjälp till Irak som ska köras igång om några veckor inför julen.