Klart med samarbete med A Demand For Action

 

Klart med samarbete med A Demand For Action

Nu är det klart! Assyrier Utan Gränser, A Demand For Action och Chaldo-Assyrian Student and Youth Union samarbetar med varandra kring projektet för insamlingen av filtar och mattor m.m. till Irak.

Det tog tid, många krav och godkännande från Svensk Insamlingskontroll samt Assyrier Utan Gränsers kontorevisor innan avtalet kunde slutas. Under tiden som förhandlingarna har pågått så har en insamling för frakten fortgått på uppmaning av A Demand For Action och dryga 62 000 kr har skänkts i gåvor till Assyrier Utan Gränsers konton för att möjliggöra aktionen.

Genom A Demand For Actions logistik, Assyriska kulturföreningen i Södertäljes öppna portar och alla andra föreningar, kyrkor, gamla som unga som på ett eller annat sätt hjälpte till med aktionen, allt från att packa, att hämta mat till alla volontärer, att ge en slant för frakten, att köpa och skänka de otaliga filtarna, mattorna m.m. visar på en generositet av sällan skådat slag. Nuri Kino från A Demand For Actions talar om solidaritet på SVT opinion, vilket väl talar för denna aktion. En stor eloge till Ninos Patto Özmen i Jönköping som har varit spindeln i nätet och ordnat med fraktfirman och tullgenomgången i Jönköping.

Lastbilen är idag i Turkiet och ska när som köra vidare mot och till de nödställda i Irak. På knappa fyra hela dagar har ca 90 pallar samlats in och skickats ned till Irak. Hjälp med värme till flyktingarna. Mer information om projektet kommer senare.

Tack alla för er generositet och solidaritet!

Tillsammans gör vi skillnad!

Bilder från insamlingen i Södertälje, vid tullen i Jönköping och slutligen i Irak då lasten kom fram. Privata bilder från volontärer och bilder av fotografen Allen Kakony.