Vård och mediciner till tusentals flyktingar i norra Irak

Assyrier Utan Gränser har sedan 2015 en ambulerande läkarbil i norra Irak för att bistå utsatta assyrier (även kallade syrianer och kaldéer) med läkarvård och mediciner.

Under 2016 har man lyckats bistå hela 6000 flyktingar, varav 1400 barn, med läkarvård och mediciner. Den ambulerande läkarbilen har åkt ut 106 gånger till ca 70 olika byar/flyktingläger.

Med hjälp av Era generösa gåvor kan vi nå ut och hjälpa ännu fler utsatta assyrier med vård och mediciner. Klicka här för att ge din gåva.

 

Nedan är de byar/flyktingläger som besökts av Assyrier Utan Gränsers läkarteam.

ACERO flyktingläger i Dohuk, ACERO flyktingläger i Shiyoz, Ainbaqre, Araden, Avzarok, Azakh, Babilo, Badaresh, Bagerat, Bajida, Bakhitme, Bakhloja, Bandowaya, Baz, Bebad, Beeboza, Benatha, Bersiveh flyktingläger, Berwar med omnejd, Bindwaye, Blejane, Dashqotan, Dashtitakh, Dawodiya, Dehe, Derabon, Deralok, Enishke, Feshkhabour, Gondi kosa, Hamzekey, Hermash, Jallik, Jedede, Karanjok, Keregavana, Komani, Levo, Mangesh, Merka Sor, Moska, Nahla med omnejd, Navkindala, Odana flyktingläger, Perka, Qarawola, Romta, Sardarava, semel, Sharafiya, Shiyos flyktingläger, Shranish, Shranish i Zakho, Sorka, Tashish, Tillan, Tin.