Assyrier Utan Gränser pryder Assyriska BK:s matchtröja

Assyriska BK kommer den här säsongen bära Assyrier Utan Gränsers logga på matchtröjorna. Redan i fjol gjorde Assyriska BK reklam för Assyrier Utan Gränser via en banner – som fortfarande står kvar. Men nu har klubben tagit ett ytterligare steg i sitt stöd. I år finns nämligen Assyrier Utan Gränsers logga på matchtröjan. Det är en fin plats – på bröstet – som i normala fall kostar sponsorer stora pengar att köpa.

Assyriska BK gör därmed en ekonomisk uppoffring för att pryda tröjan med loggan. Med denna gest kommer Assyrier Utan Gränsers hjälpverksamhet att spridas än mer och nå ut till fler potentiella givare – för att på så vis hjälpa assyrier i nöd.

– Vi är oerhört tacksamma och glada för att Assyriska BK har tagit ett sådant initiativ. Detta är ett exemplariskt sätt att stödja Assyrier Utan Gränser och man får hoppas att andra lag runt om i riket kommer att följa efter, säger Assyrier Utan Gränsers ordförande Robel Malki.

Assyriska BK:s ordförande Andrea Jakob är stolt över att klubben kan bidra till Assyrier Utan Gränsers verksamhet genom denna symboliska reklam.

– Det är långt ifrån självklart för idrottsklubbar att ge upp reklamplatser på matchställen, eftersom det är en viktig inkomstkälla för verksamheten. Men Assyriska BK är ingen vanlig fotbollsklubb. Vi är mer än så. Vi är en gemenskap, en familj med en bred värdegrund. Därför är det med stolthet för hela föreningen att vi kan hjälpa till att sprida det budskap som Assyrier Utan Gränser har – att hjälpa människor i nöd, säger han.

Skribent: Assyrier Utan Gränser