Intervju med Ishtar Baydono, AUG:s yngsta medlem

”Alla har rätt att få det de behöver för att kunna leva”. Ishtar Baydono, 9 år, är Assyrier Utan Gränsers yngsta medlem. Läs och låt dig inspireras av berättelsen om hur hon själv samlade in pengar till välgörenhet i julas och valde att ge dem till de behövande assyrierna.

Hej, berätta lite om dig själv, Ishtar.

Jag heter Ishtar Baydono och är 9 år gammal. Jag bor i Södertälje med min mamma Rmrama, pappa Can och två lillasystrar Ninve och Kina.

Hur samlade du in pengarna?

Varje år på nyårsafton brukar vi samlas hela släkten och ha lotterispel. Men eftersom vi skulle resa bort i år tänkte jag göra lotteriet på julafton istället och ville skänka pengarna till välgörenhet. Jag vek ihop papperslappar och skrev nummer på dem och så gick jag runt till alla och sålde dem för 10 kronor styck. Sen drog jag lotterna och ropade upp vilka nummer som vann.

Vad kunde man vinna?

Jag hade samlat ihop lite saker hemifrån som vi inte längre behövde, tex leksaker till barnen och böcker till de vuxna.

Hur mycket samlade du ihop?

Ungefär 200 kronor.

Varför ville du inte behålla pengarna till dig själv?

Jag har redan sparat pengar till mig själv sen innan och har mycket grejer hemma så jag tänkte att man kan ge pengar till andra människor som behöver dem mer än mig. Sen så tipsade min mamma mig om Assyrier Utan Gränser och jag tyckte att det var en bra idé.

Vad vill du att pengarna ska gå till?

Mat, saker man kan värma sig med, mediciner och annat som barn behöver.

Varför tycker du att man ska ge pengar just till Assyrier Utan Gränser?

Alla andra svenska organisationer som t.ex. Radiohjälpen skänker ju en massa pengar men inte till assyrier. Därför är det bra att AUG tänker på just assyrier. De som är fattiga får det dem behöver, alla har rätt att få det dem behöver för att leva. Jag tror att alla assyrier här i Sverige inte är så fattiga som i andra länder så jag tycker att det är bra att pengarna går till assyrier i andra länder.

Tack Ishtar för ditt engagemang!


LÅT DIG INSPIRERAS AV ISHTAR! BLI MEDLEM!

Assyrier Utan Gränser har nu sänkt medlemsavgiften! Nu är avgiften bara 100 kronor per år. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa utsatta assyrier samt att påverka och väcka opinion för det assyriska folket och dess rättigheter i sina ursprungsländer. Gå in på fliken “Stöd oss” och underfliken “För privatpersoner” här på hemsidan för mer information.